Aster

I lager.


20 kr

Leverantör: Weibulls

Sommaraster, "Matsumoto" tidig, ( ettårig)

Halvfyllda medelstora blommor på stabila stjälkar. fina både i rabatter och i buketter. Den mest uppskattade buskiga sorten hos trädgårdsmästarna. 

Odling: Så inomhus i såjord i mars-april. Så mycket grunt. Gror efter 7-12 dagar. Plantera om i krukor med plantjord. Plantera ut på växtplatsen närrisken för nattfrost är över. Plocka bort vissnade blommor efter hand så gynnas fortsatt blomning. Sommaraster trivs i sol och halvskugga.


Sommaraster, "Dvärgdrottning"g, ( ettårig)

Blandade färger. Rabatt- & snittblomma. Välförgrenade plantor med fyllda blommor i olika färger. Fin även i kruka eller urna. Hållbar snittblomma. 

Odling: Så inomhus i såjord i mars-april. Så mycket grunt, krafsa bara ner fröna i ytan och tryck till.  Gror efter 7-12 dagar. Plantera om i småkrukor med plantjord. Plantera ut på växtplatsen när risken för nattfrost är över. Plocka bort vissnade blommor efter hand, så gynnas fortsatt blomning.


Aster, sommar "Mix"

Rabatt och snittblomma med stora enkla blommor i blandade färger. Fristående växt, ca. 70 cm. Solig växtplats. Hållbar och dekorativ snittblomma på sensommar och höst. 

Odling: Så inomhus i såjord i mars-april eller utomhus i maj. Så mycket grunt, ca. 0,5 cm. Gror efter 7-12 dagar. Plantera om i krukor med plantjord när plantorna har 2-3 karaktärsblad. Plantera ut på växtplatsen när risken för nattfrost är över, med ett växtavstånd på 20 cm. Plocka bort vissnade blommor efter hand så gynnas fortsatt blomning. blommar i aug-sep. Räcker till ca. 150 plantor.


Aster, Jätte- hög, "King Size White"( ettårig )

Extra stora, vackra pionblommande blommor. Fina både i rabatter och buketter. 

Odling: Så inomhus i såjord i mars-april. Så mycket grunt. Gror efter 10-18 dagar. Plantera om i krukor med plantjord. Plantera ut på växtplatsen när risken för nattfrost är över. Plocka bort vissnade blommor efter hand så gynnas fortsatt blomning. Sommaraster trivs i sol och halvskugga.


Aster, Jätte- hög, "King Size apricot"( ettårig )

Extra stora, vackra pionblommande blommor. Fina både i rabatter och buketter. 

Odling: Så inomhus i såjord i mars-april. Så mycket grunt. Gror efter 10-18 dagar. Plantera om i krukor med plantjord. Plantera ut på växtplatsen när risken för nattfrost är över. Plocka bort vissnade blommor efter hand så gynnas fortsatt blomning. Sommaraster trivs i sol och halvskugga.Andra populära produkter