Kål

I lager.


25 kr

13 kr

Leverantör: Weibulls

Kål, spets-, röd "Kalibos" (ettårig)

Ger goda, spetsiga och krispiga röda huvuden. Lång skördetid. Snabbväxande för färskkonsumtion under sommaren. Används färsk eller tillagad. 

Odling:

Förkultiveras inomhus i april-maj. Täck sådden. Avhärda plantorna före utplantering genom att låta dem stå utomhus dagtid under någon vecka. Täckning med fiberduk hindrar många insektsangrepp samt gynnar en tidigare skörd.


Kål, svart-, (ettårig)

Krusbladig italiensk sort som är lämplig både rå i sallader och kokt som vanlig grönkål. Kallas även Palmkål för sin palmliknande form. Lämplig i sallader och soppor. 

Odling:

Planteras på solig plats, men den är dock inte särskilt värmekrävande. Den tycker inte om att flyttas, därför är direktsådd lämplig. Håll sådden och plantan fuktig. Kan skördas långt in på hösten / tidig vinter. En del föredrar smaken på den frostnupna kålen.


Kål, grön-, (ettårig)

Lättodlad vitamin- & järnrik kål som kan skördas under lång tid. Föredrar mullrik och väl bearbetad jord. Grönkål smakar bäst när den fått lite frost. Utmärkt sort för infrysning.

Odling:

Så direkt på växtplatsen i april-maj. Så grunt. Gror efter 7-10 dagar. Kan också förodlas inomhus för tidigare skörd. Ska ha välgödslad jord och tål ej uttorkning.